Естонія виділила близько €1 мільйона на демонтаж радянських військових пам'ятників

Естонія виділила близько €1 мільйона на демонтаж радянських військових пам'ятників

Укрінформ
Уряд Естонії виділяє 916 405 євро на демонтаж радянських військових пам'ятників, ще 60 000 євро виділені на покриття витрат на діяльність робочої групи з перенесення пам'ятників.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного мовника ERR.

«Уряд виділив установам, підвідомчим Міністерству оборони, 916 405 євро на діяльність, пов'язану з перенесенням з публічного простору радянських військових пам'ятників, що загрожують безпеці», – розповіла речниця уряду Євгенія Вяря.

Сума була виділена два тижні тому. Тоді ж 60 тисяч євро були направлені на покриття витрат робочої групи на пам'ятники, які включають створення нейтрального надгробного знаку, винагороду членів робочої підгрупи, технічне обслуговування діяльності робочої групи та робочих підгруп, а також реновацію після демонтажу пам'ятників у Нарві.

Читайте також: У Польщі одночасно демонтували чотири пам’ятники червоноармійцям

Експерти, які брали участь у роботі групи, дали оцінку кожному пам'ятнику, що враховувала історичну, культурну та художню цінність пам'ятника. Результати їхньої роботи можна переглянути на сайті Державної канцелярії.

Як повідомляв Укрінформ, на Антакальніському цвинтарі у Вільнюсі демонтований меморіал радянським військовослужбовцям, що складався із шести стел.

Фото: Juhan Hepner/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-