Польща змінює підхід до захисту країни - «переносить» лінію оборони до кордонів з рф і білоруссю

Польща змінює підхід до захисту країни - «переносить» лінію оборони до кордонів з рф і білоруссю

Укрінформ
Польща змінює підхід до захисту країни від можливої збройної агресії росії, який тепер передбачатиме зайняття оборони не по річці Вісла, як раніше, а безпосередньо на кордоні з рф і білоруссю.

Як визнав глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв’ю виданню I.pl, це рішення ухвалене під впливом трагедій українських міст, зокрема Бучі, які у перші дні війни були захоплені ворогом, передає Укрінформ.

Як зазначив міністр, новостворювана 1-ша Піхотна дивізія Легіонів має ефективно закрити доступ до Польщі.

“Ми відмовляємося від доктрини, яка діяла упродовж багатьох років, під час правління нинішньої опозиції. Тоді передбачалося, що оборона Польщі почнеться лише на лінії Вісли і ми без бою віддамо східну частину країни. Це могло б призвести до таких трагедій, які ми бачили в Бучі в Україні”, - підкреслив Блащак.

За його словами, відтепер Польща бере до уваги боротьбу за кожен шматок польської території. “Тому ми маємо бути сильними і навіть дуже сильними саме на сході нашої країни, адже тут проходить головна лінія нашої безпеки та незалежності”, - констатував польський міністр.

Читайте також: Patriot в Україні підвищать безпеку Польщі - глава Міноборони РП

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі у складі ЗС країни створюють нову дивізію, яка дислокуватиметься в Підляському воєводстві поблизу кордонів з білоруссю та росією. Нове військове об’єднання матиме назву Перша піхотна дивізія Легіонів. В її складі буде чотири бригади, по чотири батальйони в кожній.

На озброєнні дивізії буде сучасна бронетехніка, яка закуплена у США і Південній Кореї, а також власного виробництва. Йдеться про американські танки Abrams, південнокорейські танки K2 та самохідні артилерійські установки K9. Крім того, дивізія отримає польські САУ Krab та бойові дрони-камікадзе Gladius.

З 24 лютого минулого року росія веде повномасштабну війну проти України.

Фото: Wojciech Wojtkielewicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-