У Польщі створюють нову дивізію поблизу кордонів білорусі та рф

У Польщі створюють нову дивізію поблизу кордонів білорусі та рф

Укрінформ
У Польщі у складі ЗС країни створюють нову дивізію, яка дислокуватиметься в Підляському воєводстві поблизу кордонів з білоруссю та росією. Нове військове об’єднання матиме назву Перша піхотна дивізія Легіонів.

Про це повідомив у понеділок у Білостоці міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми намагаємося наситити східну частину нашої країни польською армією. Тому створюємо нові частини: між 16-ю механізованою дивізією, яка дислокується переважно у Вармінсько-Мазурському воєводстві, та 18-ю механізованою дивізією, розташованою на території Мазовецького та Люблінського воєводств, створюється Перша піхотна дивізія Легіонів, яка насамперед діятиме на території Підляського воєводства, але не тільки”, - підкреслив Блащак.

За його словами, у складі нової дивізії буде чотири бригади, по чотири батальйони в кожній бригаді.

Читайте також: Польща припускає передачу Україні танків Leopard у складі широкої коаліції

На озброєнні дивізії буде сучасна бронетехніка, яку Польща закупила у США і Південній Кореї та власного виробництва. Зокрема, йдеться про американські танки Abrams, а також південнокорейські танки K2 та самохідні артилерійські установки K9. Крім того, дивізія отримає польські САУ Krab та бойові дрони-камікадзе Gladius.

Як оцінюється, нова дивізія буде здатна протидіяти загрозам з боку потенційного противника і діятиме як самостійно, так і у співдії з союзницькими військами. Підрозділи дивізії дислокуватимуться, зокрема, в населених пунктах Ломжа, Граєво, Кольно, Сємятице тощо.

Як повідомляв Укрінформ, ЗС Польщі на сьогодні становлять 164 тис. військовослужбовців. Польська влада планує збільшити чисельність армії до 300 тисяч осіб.

Фото: Polska Zbrojn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-