Польща припускає передачу Україні танків Leopard у складі широкої коаліції

Польща припускає передачу Україні танків Leopard у складі широкої коаліції

Укрінформ
Польща може передати Україні певну кількість танків Leopard у межах широкої коаліції, водночас самостійно передавати велику кількість машин цього типу Варшава не має наміру.

Про це в ефірі радіо ZET заявив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Яцек Кумох, передає Укрінформ.

За словами польського політика, зараз у “процесі обговорення” перебуває питання щодо передачі Польщею Україні певної кількості своїх танків Leopard у складі широкої коаліції країн. При цьому, за його словами, немає мови про передачу кількадесяти чи всіх танків Leopard, які ЗС Польщі мають на озброєнні.

“Україна зацікавлена у тому, щоб країни Заходу разом передали їй певну обмежену кількість таких танків. Польща має бути частиною такої коаліції, самотужки ми нічого не робитимемо, оскільки навіть не в змозі щось змінити, даючи Україні кілька чи кільканадцять одиниць (танків – ред.)”, - підкреслив Кумох.

Читайте також: Дуда скликає у Бюро нацбезпеки членів уряду — говоритимуть про Україну

Він додав, що у понеділок в Бюро національної безпеки відбудуться консультації президента Анджея Дуди з прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким та міністрами силового блоку уряду, зокрема і з цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, ЗС Польщі мають на озброєнні понад 240 танків Leopard 2.

Польща придбала у США 366 танків Abrams: 250 нових і 116 танків, що вже були в експлуатації. Відповідно до контракту Варшава вже отримала перші 28 нових танків Abrams.

Крім того, торік Польща підписала з Південною Кореєю угоду на купівлю близько тисячі танків K2. На початку грудня минулого року Польща отримала перші 10 машин цього типу.

Після початку повномасштабної збройної агресії росії проти України Варшава передала Києву приблизно 300 танків Т-72, PT-91.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-