У путіна не вийшло розділити Євросоюз і НАТО - Столтенберг

У путіна не вийшло розділити Євросоюз і НАТО - Столтенберг

Укрінформ
Партнерство між НАТО і Євросоюзом у сучасних умовах є важливим, ніж будь-коли, обидві організації залишаються єдиними у підтримці України.

Про це сьогодні під час пресконференції у Брюсселі за підсумками підписання спільної Декларації ЄС-НАТО заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми щойно підписали третю спільну Декларацію ЄС-НАТО для подальшого розвитку стратегічного партнерства між НАТО і Європейським Союзом. Це є більш важливим, ніж будь-коли. Майже рік тому, через кілька годин після того, як росія розпочала вторгнення в Україну 24 лютого, ми всі втрьох (разом із Шарлем Мішелем та Урсулою фон дер Ляєн – ред.) зустрілися тут, у штаб-квартирі НАТО. Президент путін хотів захопити Україну за кілька днів і розділити нас. Але в обох цих напрямках він зазнав глибокої невдачі», - наголосив керівник Альянсу.

Він нагадав, що російський агресор був зупинений та відкинутий назад хоробрими військами України, при цьому НАТО і Європейський Союз залишаються об’єднаними у продовженні підтримки України.

Читайте також: Не буде тривалого миру, якщо тиранія візьме гору над свободою – Столтенберг

«Режим у москві хотів бачити іншу Європу. Він хотів контролювати своїх сусідів та знищити демократію та свободи. Це матиме довгострокові наслідки для нашої безпеки. Тож ми маємо посилювати життєво важливі трансатлантичні зв’язки в межах НАТО, стратегічне партнерство між НАТО і Європейським Союзом та надалі зміцнювати нашу підтримку України», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: рф не демонструє ознак зміни своїх намірів та готова продовжувати війну - Столтенберг

Як повідомлялося, ЄС і НАТО 10 січня підписали двосторонню декларацію про партнерство, яке визначить співпрацю між двома організаціями на наступні роки. У церемонії підписання, що відбулася у брюссельській штаб-квартирі Альянсу, взяли участь генсекретар НАТО Столтенберг, президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-