рф не демонструє ознак зміни своїх намірів та готова продовжувати війну - Столтенберг

рф не демонструє ознак зміни своїх намірів та готова продовжувати війну - Столтенберг

Укрінформ
Західні країни повинні бути готові надавати довгострокову підтримку Україні, оскільки росія не демонструє жодних ознак зміни своїх намірів.

Про це в інтерв’ю ВВС заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

Він зазначив, що військова підтримка забезпечить виживання України як суверенної держави й змусить москву сісти за стіл переговорів щодо припинення війни.

Часткова мобілізація, оголошена в росії у вересні, показала, що вона зараз не має бажання закінчувати війну, сказав він.

"ЗСУ посилювалися протягом кількох місяців, але ми також знаємо, що росія мобілізувала набагато більше сил, багато з них зараз проходять підготовку, – зауважив Генсек НАТО. – Усе це вказує на те, що вони готові продовжувати війну, а також спробувати потенційно розпочати новий наступ".

Читайте також: Якщо дозволимо путіну виграти в Україні, війна стане ще більш небезпечною - НАТО

Хоча припинення бойових дій, схоже, не передбачається, Столтенберг наголосив, що НАТО має забезпечити сильну позицію України в разі переговорів між двома сторонами.

"Ми повинні надавати підтримку Україні зараз, включаючи військову допомогу, тому що це єдиний спосіб переконати росію, що вона має сісти за стіл переговорів у дусі доброї волі й поважати Україну як суверенну незалежну державу в Європі, – сказав Столтенберг. – Ми знаємо, що те, чого Україна може досягти за цим столом, повністю залежить від ситуації на полі бою".

Читайте також: росія не відмовляється від наміру здобути контроль над Україною – Столтенберг

Як повідомлялося, НАТО та країни-союзниці по Альянсу від початку російського військового вторгнення надають Україні політичну, практичну та військову допомогу. Альянс постачає Україні нелетальне обладнання, пальне, медикаменти, елементи індивідуального захисту, зимовий одяг, засоби для боротьби з дронами тощо.

Більшість систем озброєння та боєприпасів надходять від країн-членів НАТО та від країн-партнерів, зокрема, у форматі Конференції з підтримки України «Рамштайн».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-