росія не відмовляється від наміру здобути контроль над Україною – Столтенберг

росія не відмовляється від наміру здобути контроль над Україною – Столтенберг

Укрінформ
Керівництво рф не відмовилося від планів здобути контроль над Україною і готове для цього кидати у бійню велику кількість військ, тож потрібно готуватися до тривалої воєнної кампанії та відбиття нових наступів з боку росії.

Про це в інтерв’ю німецькому виданню DPA заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.

«Немає жодних ознак, що президент путін змінив загальне завдання у цій війні. Воно полягає у тому, щоб контролювати Україну. Вони (росія - ред.) мобілізували чималу кількість нових військових. Багато з них зараз проходять тренування. Вони (рф - ред.) продемонстрували готовність до болісних втрат і звернулися до інших авторитарних режимів, включаючи Іран, щоб отримати більше боєприпасів та зброї. Тож це не кінець. Війни непередбачувані. Ми маємо підготуватися до довгострокової кампанії й до нових російських наступів. Не можна недооцінювати росію», - зауважив генеральний секретар НАТО.

Він наголосив, що НАТО і союзники підтримують право України на самооборону, що передбачена Хартією ООН.

«Ми маємо також розуміти контекст: масовані російські атаки проти цивільної інфраструктури спрямовані на те, щоб позбавити цивільне населення України води, тепла та електрики взимку. Президент путін намагається перетворити зиму на зброю проти мирного населення. Це не є атакою проти військових цілей із супутніми цивільними втратами. Це масована атака саме на цивільне населення, коли мільйони українців позбавлені базових послуг», - заявив Столтенберг.

Він зауважив, що після такого дуже важко уявити собі повернення до «нормальних» відносин із росією у майбутньому, навіть після завершення війни.

«Те, якими будуть відносини з росією у майбутньому, залежить від поведінки з боку рф. Дуже важко уявити, що ми знову допустимо високу залежність від критично важливих стратегічних товарів, таких як енергія. Залежність від росії вже створила точки для атаки, які вона зараз намагається використати, щоб зупинити нашу підтримку України. Залежність від газу зробила нас уразливими», - констатував керівник НАТО.

Читайте також: Найшвидшим шляхом до миру в Україні є постачання більшої кількості зброї – Столтенберг

Як повідомлялося, НАТО та країни-союзниці по Альянсу від початку російського військового вторгнення надають Україні політичну, практичну та військову допомогу. Альянс постачає Україні нелетальне обладнання, пальне, медикаменти, елементи індивідуального захисту, зимовий одяг, засоби для боротьби з дронами тощо.

Більшість систем озброєння та боєприпасів надходять від країн-членів НАТО та від країн-партнерів, зокрема, у форматі Конференції з підтримки України «Рамштайн».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-