Якщо дозволимо путіну виграти в Україні, війна стане ще більш небезпечною - НАТО

Якщо дозволимо путіну виграти в Україні, війна стане ще більш небезпечною - НАТО

Укрінформ
НАТО підтримує та буде підтримувати Україну у війні проти росії, бо якщо дозволити путіну виграти, війна стане ще більш небезпечною у довгостроковій перспективі. росія вже отримала від НАТО чіткі сигнали у разі ескалації.

Про це генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг сказав на терміновому брифінгу, скликаному після рішення путіна про анексію росією окупованих раніше територій України, повідомляє власкор Укрінформу.

“Це не змінює те, що ми мусимо робити, а саме - підтримувати Україну. Якщо ми дозволимо путіну виграти в Україні, то це буде катастрофічно для України. Україна припинить своє існування як суверенна країна. Але це також небезпечно і для нас, бо бездіяльність теж великий ризик. Вона створює світ, в якому путін може бачити, що він безкарно може застосовувати військову силу проти свого сусіда й влаштовувати свою сферу впливу… Війна стане більш небезпечною, якщо ми дозволимо путіну виграти, бо це збільшить довгострокові ризики”, - сказав генсек.

Столтенберг наголосив на тому, що росія попереджена про можливе застосування ядерної зброї.

“Якщо ми не підтримуватимемо Україну, ціна, яку нам доведеться заплатити, буде набагато більшою… Ми чітко донесли до росії, що наслідки будуть дуже серйозними, якщо росія застосує ядерну зброю проти України”, - сказав Столтенберг.

Він зауважив про різні типи ескалації. Перший - ескалація на території України, другий - проти союзників по НАТО.

“Ми готові захищати кожен дюйм нашої території й наші війська на східних флангах НАТО саме про це надсилають сигнал. Ми підтримуємо Україну й надсилаємо чіткий сигнал щодо ескалації, небезпеку ядерної риторики, небезпеку застосування ядерної зброї та демонструємо готовність захищати всіх членів НАТО”, - сказав Столтенберг.

Читайте також: Генсек НАТО закликав путіна припинити війну

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-