США досі не бачать ознак, що росія готова до справжньої дипломатії

США досі не бачать ознак, що росія готова до справжньої дипломатії

Укрінформ
У Вашингтоні не вважають, що росія готова до проведення добросовісних переговорів про досягнення миру в Україні на основі статуту ООН і міжнародного права, тому США зосередяться на поставках зброї українцям та посиленні позицій нашої країни.

Про це заявила в вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Важко серйозно сприймати ідею, що росія готова до ведення добросовісної дипломатії», - зауважила представниця адміністрації.

Вона підкреслила, що росіяни лише посилюють агресію, не збираються припиняти анексії українських територій та не полишають ідеї, щоби зберегти нинішній стан речей.

Читайте також: Байден підписав держбюджет США з багатомільярдною допомогою для України

«Це взагалі не є основою для справжньої дипломатії»,- зауважила Жан П’єр.

Речниця нагадала, що президент США Джо Байден ще під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Білому домі підкреслив, що Америка виступає за справедливий мир.

«Коли ми говоримо про справедливий мир, це має охоплювати принципи ООН щодо суверенітету й територіальної цілісності»,- зауважила представниця адміністрації.

Читайте також: Навчання українських військових із системою Patriot будуть максимально швидкими - Маркарова

Вона наголосила, що завдання Сполучених Штатів у цьому контексті полягає в тому, щоби продовжувати підтримку Україну на полі бою, «щоби вони були в найкращому положенні для переговорів», коли прийде час.

Як повідомляв Укрінформ, у Держдепартаменті США у вівторок висловили впевненість, що Конгрес США нового скликання збереже широку підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-