Держдеп США впевнений, що в новому Конгресі збережеться підтримка України

Держдеп США впевнений, що в новому Конгресі збережеться підтримка України

Укрінформ
В адміністрації Байдена не мають жодних сумнівів, що широка підтримка України збережеться під час 118-ї сесії Конгресу США, яка офіційно розпочалася у вівторок.

Про це заявив під час брифінгу речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми абсолютно впевнені, що наш підхід в питанні України й надалі матиме підтримку обох партій», - сказав представник зовнішньополітичного відомства.

Він нагадав, що востаннє Конгрес продемонстрував це наприкінці грудня, коли ухвалив двопартійною більшістю масштабний пакет оборонної, економічної та гуманітарної підтримки України та союзників у Європі. Це фінансування, за його словами, розраховане, в тому числі на забезпечення допомоги українцям, які були змушені залишити свої домівки, а також країнам, які підтримують українських біженців.

«Під час взаємодії з Конгресом ми почули як від демократів, так і від республіканців, що вони розуміють необхідність і надалі підтримувати український народ», - підкреслив Прайс.

Читайте також: Конгресмени й сенатори США побажали Україні перемоги в 2023 році

Речник Держдепу пояснив, що йдеться про принципи глобального мирного порядку, започаткованого майже вісім десятиліть тому. І якщо дозволити росії чинити агресію проти її мирного сусіда, то не лише вона сприйме це як карт-бланш, а й інші подібні країни.

«Тому це важливо для нас, це важливо і для Конгресу, аби ми зберігали такий підхід», - сказав представник Держдепартаменту США.

У цьому зв’язку Прайс зауважив, що велика кількість членів Конгресу минулої сесії, які працюватимуть і тепер, висловлюють широку підтримку народу й уряду України.

Читайте також: Брінк - про атаку рф у новорічну ніч: путін досі не розуміє, що українці зроблені із заліза

Як повідомляв Укрінформ, за результатами виборів у листопаді 2022 року представники Республіканської партії отримали більшість у нижній палаті Конгресу США. Частина з них, особливо представників протрампівського крила MAGA, виступили з гучними заявами, які ставили під сумнів подальше забезпечення України багатомільярдною підтримкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-