Конгресмени й сенатори США побажали Україні перемоги в 2023 році

Конгресмени й сенатори США побажали Україні перемоги в 2023 році

Укрінформ
Законодавці Палати представників і Сенату американського Конгресу виступили з новорічними зверненнями, висловивши захоплення сміливістю українців, а також побажавши Україні перемоги в нинішньому році.

Звернення членів Конгресу оприлюднила в понеділок українська служба «Голосу Америки», передає Укрінформ.

«Світ захоплюється вами, захоплюється тим, як ви протистоїте державі, що вчетверо більша за вас», - зауважив конгресмен-республіканець від штату Небраска Дон Бекон.

Він підкреслив, що українці продемонстрували кращу відданість, кращу майстерність на полі бою і справді перевершили російську армію, яка довгий час залякувала інших.

Читайте також: Зеленський у Вашингтоні зустрівся с Пелосі та сенаторами - про що говорили

«Ми захоплюємось українцями, які борються за свою свободу, борються за свої родини, борються за свою культуру й історію. росія намагається знищити Україну як незалежний народ і незалежну культуру», - зазначив конгресмен. За його словами, росіяни хоча й сприймають Україну як частину рф, але українці точно не погоджуються з таким підходом.

«У 2022-му році ми побачили хоробрість України, а у 2023-му, я молюся і сподіваюся, що ми побачимо перемогу України», - наголосив Бекон.

Конгресмен-демократ від штату Іллінойс Майк Квіґлі у новорічному зверненні закликав не припиняти підтримку України ні на мить.

«Очевидно, що народ і воїни України вразили весь світ, і це чудова новина. Але ми усвідомлюємо та пам’ятаємо слова президента Зеленського наприкінці року, що нас чекає важка холодна зима, і попереду ще багато роботи», - зауважив законодавець.

Він підкреслив, що будь-яке зволікання дасть путіну зайвий привід продовжувати агресію. «Має бути постійний потік підтримки для України», - акцентував Квіґлі.

Читайте також: Нестача бронетехніки й авіації затягує війну - Президент американським конгресменам

Ще один конгресмен-демократ Раджа Крішнамурті також згадав про виступ президента України Володимира Зеленського в Конгресі. Він наголосив на важливості покарання росіян.

«Цей рік був, якщо м’яко сказати, дуже важким для українців. Вони запекло й відважно борються не лише за себе проти цього злочинного вторгнення росіян, але й за всіх людей, які прагнуть свободи й можливості самостійно вирішувати свою долю», - зауважив Крішнамурті.

Він підкреслив, що українці воюють, щоби цього не довелося робити іншим: «Те, що робить український народ, дуже надихає всіх свободолюбивих людей. Я бажаю українцям якнайшвидшого завершення й перемоги у цій війні проти росіян».

Захоплення мужністю українських людей висловив і Браян Фіцпатрік, конгресмен-республіканець від штату Пенсильванія.

«Я хочу висловити мої побажання всім в Україні, особливо мужнім чоловікам і жінкам на передовій. Ми вас любимо! Ми вас підтримуємо! Ми – з вами до кінця! Ми подбаємо про те, щоб волелюбні демократії підтримували інші волелюбні демократії»,- заявив конгресмен.

Він зауважив, що та сила, яку продемонструвала Україна, стала натхненням для всіх демократій: «Не лише тут, в Америці, але й в усьому світі. Ви всім показали, хто такі українці. Це – люди сміливі, люди сильні, люди характеру, люди добра». Законодавець також підкреслив, що США продовжать стояти разом з Україною.

Читайте також: Зеленський вручив конгресменам бойовий прапор із фронту

Представник штату Вірджинія, сенатор-демократ Марк Ворнер, у своєму новорічному привітанні у Твіттері написав: «Я згадую звернення Зеленського до Конгресу та його побажання «щасливого, переможного Нового року». Ми будемо й повинні продовжувати стояти з Україною наступного року».

Ще один великий друг України, конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер порівняв росію з «Аль-Каїдою»:

«На початку 2022 року нас попередили про неминучий напад на Україну з боку Аль-Каї… е-е-е, я маю на увазі росію (те саме). 2023 рік принесе перемогу Україні та падіння Путіна», - спрогнозував Кінзінґер на офіційній твітер-сторінці.

Читайте також: США зібрали максимально широку коаліцію для реагування на глобальні виклики – Байден

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня обидві палати Конгресу США ухвалили комплексний бюджетний законопроєкт, який передбачав, у тому числі $44,9 мільярда для підтримки України та союзників у Європі на тлі російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-