Нестача бронетехніки й авіації затягує війну - Президент американським конгресменам

Нестача бронетехніки й авіації затягує війну - Президент американським конгресменам

Укрінформ
Штати можуть значно пришвидшити перемогу Україну у війні із росією, збільшивши поставки до України різноманітної військової техніки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у своєму зверненні до обох палат Конгресу США заявив Володимир Зеленський.

Він наголосив, що “Україна ніколи не просила і не просить, щоб американські солдати воювали на нашій землі замість нас”. “Але керувати сучасними американськими танками і літаками можуть українські солдати. Нестача у нас бронетехніки і авіації затягує цю війну і дозволяє росії убивати наших людей, тримати у тоталітарних умовах окуповані міста і села України”, - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що військова підтримка Штатами України - “критично важлива”. “Як і фінансова допомога – буде правильним і своєчасним надати потрібний фінансовий пакет на 2023 рік”, - зауважив Глава держави.

Читайте також: Надання Patriot є важливим кроком у створенні повітряного щита над Україною - Зеленський

Він додав, що “тільки росія може зупинити цю агресію, але ви можете прискорити нашу перемогу, яка доведе будь-якому потенційному агресору, що вже ніколи не вдаться зламати кордони іншого народу і залишитись царювати над людьми проти їхньої волі”.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський перебуває з офіційним візитом у Сполучених Штатах. Це його перша закордонна поїздка від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-