Надання Patriot є важливим кроком у створенні повітряного щита над Україною - Зеленський

Надання Patriot є важливим кроком у створенні повітряного щита над Україною - Зеленський

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що надання Україні комплексів Patriot є важливим кроком у створення над Україною повітряного щита.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з Президентом США Джозефом Байденом у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент Байден сьогодні оголосив про новий пакет військової допомоги Україні обсягом близько $2 мільярдів. Найсильнішим елементом цього пакету є комплекс Patriot – те, що суттєво посилить нашу протиповітряну оборону. Це важливий крок у створенні дієвого повітряного щита для України. Тільки так ми позбавимо державу-терориста її головного інструменту терору – можливості бити по наших містах, по нашій енергетиці, по наших людях", - сказав Зеленський.

Президент розповів, що головне питання усіх його переговорів у США - це зміцнення України, наступний рік і наш рух до перемоги у війні за незалежність.

Читайте також: Україна отримає Patriot - Пентагон виділяє допомоги ще на $850 мільйонів

За словами Глави держави, додому він повертатиметься з чудовими новинами, якіякраз і стосуються надання нового пакету оборонної допомоги Україні, у тому числі Patriot.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 21 грудня перебуває з візитом у Сполучених Штатах Америки, де вже провів зустріч з американським лідером. Також заплановано виступ Зеленського у Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-