Байден підписав держбюджет США з багатомільярдною допомогою для України

Байден підписав держбюджет США з багатомільярдною допомогою для України

Укрінформ
Президент США підписав комплексний законодавчий акт із державним бюджетом на $1,7 трлн, який містить майже $45 млрд допомоги Україні та союзникам для протистояння агресії рф.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому, передає Укрінформ.

«Президент підписав закон H.R. 2617 про зведені асигнування на 2023 рік, що визначає загальне (бюджетне – ред.) фінансування на фінансовий рік, який закінчується 30 вересня 2023 року, а також забезпечує екстрену допомогу у зв’язку із ситуацією в Україні», - зазначається в документі.

Документ також передбачає виділення коштів з бюджету на інші державні програми.

Минулого тижня, коли проєкт закону був ухвалений обома палатами Конгресу, Байден наголосив, що документ «просуває ключові пріоритети» Сполучених Штатів.

Читайте також: Байден обіцяє без зволікань підписати держбюджет із допомогою Україні

Крім того, за словами глави Білого дому, законодавчий акт із багатомільярдним пакетом допомоги Україні продемонстрував продовження двопартійної підтримки українського народу після візиту до Вашингтона Володимира Зеленського.

Як повідомляв Укрінформ, у середині листопада Білий дім звернувся до Конгресу США з офіційним запитом про виділення які нової допомоги Україні та союзникам $37,7 млрд. Минулого тижня під час розгляду цього законопроєкту Сенат США збільшив розмір пакета до $44,9 млрд.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-