Захід має частково мобілізувати промислову базу, щоби надавати Україні зброю – генерал НАТО

Захід має частково мобілізувати промислову базу, щоби надавати Україні зброю – генерал НАТО

Укрінформ
США й країни Заходу повинні частково мобілізувати свою промислову базу для того, щоби вчасно забезпечувати Україну всією необхідною зброєю – від сучасних дронів Switchblade 600 до комплексів Patriots, танків та інших систем озброєнь.

Такий коментар озвучив у четвер колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі генерал у відставці Веслі Кларк, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нам необхідно перейти на часткову мобілізацію нашої промислової бази»,- наголосив генерал.

Він підкреслив, що Сполученим Штатам і НАТО в цілому потрібна реалістична оцінка й забезпечення потреб України. У цьому зв’язку екскомандувач підкреслив, що Україні потрібні західні танки, артилерія, далекобійні ракети, більше систем Patriot, дрони-камікадзе Switchblade 600 тощо.

Читайте також: 53% американців підтримують продовження передачі зброї Україні

Паралельно, за його словами, Захід повинен прискорити процес створення міжнародного трибуналу, який притягнув би кремлівську владу до відповідальності.

«Зараз ми утримуємося від цього. Я вже бачив подібне у своєму досвіді на посаді Верховного головнокомандувача, коли потрібно було висунути звинувачення Слободану Мілошевичу, і в Білому домі знайшлися ті, хто сказав: о, ні, це може все ускладнити», - зауважив Кларк.

Однак, за його словами, жодних ускладнень не сталося, це лише полегшило роботу. Тож зараз потрібно звинуватити путіна та всіх його генералів, відомих поіменно, у воєнних злочинах, підкреслив колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі.

Читайте також: Партнери мають забезпечити ефективну роботу переданої Україні зброї – Столтенберг

Як повідомлялося, росія продовжує масовані ракетні удари по українській мирній інфраструктурі. В умовах дефіциту озброєнь рф шукає додаткові можливості ззовні. За інформацією розвідки, кремль домовився про постачання балістичних ракет з іранським режимом, однак у Тегерані не всі хочуть допомагати путіну, який вторгся з війною в Україну.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-