Домовленість про іранські ракети для росії є, однак Тегеран ще розмірковує — розвідка

Домовленість про іранські ракети для росії є, однак Тегеран ще розмірковує — розвідка

Укрінформ
Попередні домовленості щодо постачання іранських балістичних ракет для росії є, однак в Ірані не всі хочуть допомагати путіну.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, коментуючи питання постачання іранських ракет росії.

«Постачання іранських дронів триває. Що стосується балістичних ракет, це така омріяна зброя для путіна, але поки що отримати її він ніяк не може. Над цим триває серйозна робота, хоча попередні домовленості, ми знаємо, що вони є, але тепер залишилось дочекатись і подивитись. Наскільки нам відомо, то в Ірані не всі так палають бажанням допомагати путіну, розуміючи чим це для іранського режиму може загрожувати», – повідомив Юсов.

Читайте також: Міністр оборони Ізраїлю не виключає атаки на Іран «через 2-3 роки»

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, росія прагне обміняти в Ірану дві ескадрильї літаків Су-24 і Су-35 на дешеві дрони Shahed, оскільки не може застосовувати свою авіацію в українському небі.

Наразі адміністрація президента США Джо Байдена вживає комплексних зусиль, аби позбавити Іран можливості виробляти та постачати бойові безпілотники до рф для застосування проти України.

Іран поки що не передав росії балістичні ракети, якими агресор планує бити по території України, однак може надати росіянам ракети меншого радіусу, аби обійти санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-