росія прагне обміняти дві ескадрильї Су-24 і Су-35 на іранські дрони – Ігнат

росія прагне обміняти дві ескадрильї Су-24 і Су-35 на іранські дрони – Ігнат

Укрінформ
росія прагне обміняти дві ескадрильї літаків Су-24 і Су-35 на дешеві дрони Shahed, оскільки не може застосовувати свою авіацію в українському небі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи питання передачі російських винищувачів Ірану в обмін на дрони Shahed.

"Літаків, на жаль, у росії достатньо, саме літаків тактичної авіації, які розташовані довкола українських кордонів на різних підступах, зрозуміло, що не на самих кордонах, а на підступах – білорусь, окупований Крим і територія росії. Власне, росія є виробником літаків і потребує кількісного збільшення саме дронів-камікадзе Shahed-131 та Shahed-136, а може й інших ударних БПЛА, щоб саме цією технікою, яка є невартісна, коштує мало, але дошкуляє нам, продовжувати бити по критичній інфраструктурі", – сказав Ігнат.

Читайте також: ППО знищила близько 70 дронів із другої партії БПЛА, яку отримала росія з ІрануІгнат

За його словами, авіацією російські військові в Україну залетіти не можуть, тому що розуміють, що будуть знищені. "Повітряні сили вже давно вигнали російську авіацію з нашого повітряного простору. Їхня тактична авіація працює лише на передньому краї зіткнення, де часто попадає під вогонь зенітних ракет. Тому вони хочуть "малою кров'ю" обійтися, так би мовити, і замовити побільше "Шахедів", які можна по ночах застосовувати по об'єктах нашої критичної інфраструктури", – зазначив Ігнат.

Він додав, що Іран зацікавлений у збільшенні свого бойового потенціалу та хоче посилити його цими двома ескадрильями Су-24 і Су-35. Ігнат також нагадав, що ці літаки неодноразово збивала українська система ППО. Речник також зауважив, що Ізраїль наразі має більш потужні і більш технологічні літаки, ніж згадані російські.

Як повідомлялося, 14 грудня вночі російські війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Всі 13 дронів були збиті силами ППО.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що російська федерація у ніч з 18 на 19 грудня атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу Shahed із нової партії, яку поставив Іран загальною кількістю 250 штук.

Рада міністрів ЄС із закордонних справ ухвалила постанову, яка засуджує дії Ірану із поставок зброї до росії для використання у злочинній агресивній війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-