Міністр оборони Ізраїлю не виключає атаки на Іран «через 2-3 роки»

Міністр оборони Ізраїлю не виключає атаки на Іран «через 2-3 роки»

Укрінформ
Ізраїль може атакувати іранські ядерні об'єкти через два-три роки.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив міністр оборони Бенні Ганц у промові перед курсантами.

"Через два або три роки ви, можливо, будете летіти на схід і брати участь в атаці на ядерні об'єкти в Ірані", - сказав Ганц.

Як зазначає інформагентство, оскільки міжнародні зусилля щодо відновлення ядерної угоди 2015 року застопорилися, іранці активізували збагачення урану. За оцінками експертів, Іран потенційно може за короткий термін підвищити чистоту розщеплення свого урану до рівня, необхідного для створення зброї.

Читайте також: Іран не поспішає передавати росії ракети через загрозу жорстких санкцій – Буданов

"Вже більше десяти років Ізраїль виступає з завуальованими погрозами атакувати ядерні об'єкти свого заклятого ворога, якщо вважатиме, що дипломатія світових держав з Тегераном зайшла в глухий кут. Однак деякі експерти сумніваються, що Ізраїль має достатній військовий потенціал, щоб завдати довготривалої шкоди іранським об'єктам, які є віддаленими, розосередженими і добре захищеними", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає ізраїльська газета Hayom, військова розвідка Ізраїлю прогнозує, що у 2023 році Іран "продовжить свій нинішній шлях повільного прогресу" в ядерній сфері.

Читайте також: росія прагне обміняти дві ескадрильї Су-24 і Су-35 на іранські дрони – Ігнат

Як зазначає Reuters, Ізраїль не підтверджує і не заперечує наявність у нього самого ядерної зброї. Науковці вважають, що він її має, придбавши першу таку бомбу ще наприкінці 1966 року. На відміну від Ірану, Ізраїль не підписав добровільний Договір про нерозповсюдження ядерної зброї 1970 року, який пропонує доступ до цивільних ядерних технологій в обмін на відмову від ядерної зброї.

Як повідомлялося, раніше Іран в односторонньому порядку припинив допуск фахівців МАГАТЕ до власних ядерних об’єктів та продовжує роботи зі збагачення урану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-