Іран не поспішає передавати росії ракети через загрозу жорстких санкцій – Буданов

Іран не поспішає передавати росії ракети через загрозу жорстких санкцій – Буданов

Укрінформ
Іран не передає росії крилаті ракети для війни в Україні через загрозу запровадження проти нього жорстких міжнародних санкцій.

Про це в інтерв’ю New York Times заявив керівник воєнної розвідки України Кирило Буданов, передає Укрінформ.

За словами Буданова, з жовтня приблизно кожні 10 днів російські військові обстрілюють енергетичну інфраструктуру України ракетами та безпілотниками, випускаючи близько 75 крилатих ракет за кожен залп. При цьому, не маючи власних потужностей для поповнення ракетного арсеналу, москва намагається отримати ракети від Тегерана, пропонуючи, зокрема, передати іранській військовій промисловості свої наукові ноу-хау.

«Проте Іран не поспішає це робити, бо як тільки росія випустить перші ракети, міжнародний санкційний тиск на Іран різко посилиться», - сказав Буданов.

Він також зазначив, що згідно з укладеним ще влітку контрактом, росія придбала у Ірану 1700 дронів-камікадзе Shahed, які окремими партіями доставляються до країни-агресорки.

Читайте також: В ОП закликають відмовитися від непрацюючих санкцій проти Ірану та перейти до жорсткіших дій

До сьогодні, за даними розвідки, росіяни використали близько 540 безпілотників для ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України, більшість яких були збиті силами української протиповітряної оборони.

Водночас, за словами Буданова, головною перевагою іранських дронів-камікадзе є низька собівартість їх виробництва, що становить близько 7000 доларів за одиницю. Хоча, додав він, наразі «незрозуміло, скільки Іран насправді стягнув з росії за таку зброю».

Як повідомляв Укрінформ, глава ізраїльської розвідки (Мосад) Давід Барнеа заявив, що Іран готує розширення поставок передових видів озброєнь росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-