США ввели широкі винятки із санкцій для полегшення гуманітарних зусиль

США ввели широкі винятки із санкцій для полегшення гуманітарних зусиль

Укрінформ
З метою забезпечення гуманітарного доступу в зони конфліктів, стихійних лих та в інші місця зі складною ситуацією, США оголосили про введення винятків із санкцій, які суттєво зменшать обмеження для гуманітарних зусиль в усьому світі.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у вівторок, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми разом із Міністерством фінансів США робимо ще один крок, оприлюднивши пакет генеральних ліцензій (GL), які створюють основу для гуманітарних дозволів у межах санкційних програм США»,- наголосив Блінкен.

Він зазначив, що ці ліцензії встановлюють узгоджені правила, спрощують вимоги до гуманітарних та комерційних організацій, які працюють у цій сфері, та зрештою зменшують вплив санкцій на гуманітарну ситуацію в усьому світі.

Читайте також: російський експорт нафти обвалився у перший тиждень після запровадження санкцій — Bloomberg

За інформацією Мінфіна США, генеральні ліцензії забезпечують відповідні дозволи для взаємодії із підсанкційними суб’єктами з гуманітарною метою. Вони можуть бути застосовані в офіційних справах уряду США, міжнародних організацій – таких, як ООН або Міжнародний комітет Червоного хреста, неурядових та комерційних установ. Винятки із санкцій стосуються надання допомоги у разі стихійного лиха, забезпечення медичних послуг, підтримки демократії, освіти, захисту навколишнього середовища тощо.

Читайте також: Експорт зерна з окупованого росією Криму до Сирії цьогоріч зріс у 17 разів – Reuters

Як повідомлялося попри безпрецедентний тиск санкцій на росію після її повномасштабного вторгнення в Україну США й країни Заходу водночас уникають введення обмежень проти експорту з росії продовольства. Це пояснюється прагненням уникати загострення глобальної продовольчої безпеки та забезпечувати доступ їжі до країн, які найбільше цього потребують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-