Міністри оборони США й Литви обговорили подальше реагування на агресію рф

Міністри оборони США й Литви обговорили подальше реагування на агресію рф

Укрінформ
Глави оборонних відомств США й Литовської Республіки провели зустріч у четвер у Пентагоні, під час якої обговорили посилення двосторонньої взаємодії, а також спільні зусилля в межах Альянсу НАТО на тлі російської агресії проти України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону за результатами переговорів, передає Укрінформ.

«Лідери обговорили ефективність американсько-литовських відносин у сфері оборони, а також поточні зусилля на підтримку України. Вони обсудили спільні інтереси безпеки в Європі, включно з питаннями стримування й оборони НАТО, а також співпрацю в Індо-Тихоокеанському регіоні»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Речник Держдепу: Це не «проксі-війна» - росія не воює ні зі США, ні з НАТО

При цьому зауважується, що міністри обмінялися думками щодо жорстокого та неспровокованого вторгнення рф в Україну.

«Міністр Остін підтвердив підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України та подякував міністру Анушаускасу за значний внесок Литви в безпеку України», - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Ландсбергіс про нові санкції проти рф: дев'ятий пакет був втраченою можливістю

Глава Пентагону також високо оцінив витрати Литви на оборону та привітав інвестиції цієї країни в нові можливості, такі як системи HIMARS.

Сторони погодилися надалі взаємодіяти для поглиблення двосторонніх відносин, а також підготовки до саміту НАТО, який відбудеться наступного липня у Вільнюсі.

Читайте також: У Литві заборонили володіти зброєю росіянам і білорусам, які проживають у країні

Як повідомляв Укрінформ, Литва є однією з найбільш активних європейських держав, які докладають зусиль на підтримку України в умовах російської агресії. Крім того, ця країна застосовує заходи для зміцнення власної безпеки. Зокрема, в вівторок Сейм Литви ухвалив рішення продовжити на три місяці, до 10 березня, надзвичайний стан на кордоні з росією та білоруссю. "За" проголосували 70 членів Сейму, проти – 21, утрималися 29 парламентарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-