У Литві заборонили володіти зброєю росіянам і білорусам, які проживають у країні

У Литві заборонили володіти зброєю росіянам і білорусам, які проживають у країні

Укрінформ
Литовський парламент у четвер ухвалив закон про контроль над зброєю та боєприпасами, яким заборонено мати зброю росіянам і білорусам, які проживають у Литві.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Сейму.

Так, з ініціативи парламентського Комітету національної безпеки та оборони (КНБО) у проєкт було внесено доповнення про заборону на придбання та зберігання зброї, збройного приладдя, боєприпасів та їхніх частин для громадян рф та рб.

При цьому приватні торговці зброї у Литві отримали право продавати зброю, що дозволена в цивільному обігу. «Стрілки, солдати-добровольці, військовослужбовці професійної військової служби нарешті зможуть придбати у Литві зброю категорії А. Пів року тому ми дозволили її мати, тепер ми уможливлюємо її придбання тут, у Литві», - пояснив голова КНБО Лаурінас Кащюнас.

На важливості цього положення наголосив віцеспікер Сейму Паулюс Саударгас, який запропонував враховувати досвід формування територіальної оборони в Україні. На його думку, правильніше надати можливість усім, хто готовий захищати країну у разі зовнішньої агресії, придбати зброю заздалегідь. У такому разі люди матимуть достатньо часу, щоб «звикнути до зброї, тренуватися з нею в тирі, поставити оптику, тепловізійний прилад… щоб, не дай Боже, у разі потреби вони могли піти захищати країну».

За проєкт після розгляду проголосували 106 депутатів Сейму, проти не виступив жоден, 10 депутатів утрималися.

Читайте також: Литва готується до нового потоку українських біженців, у прогнозах – десятки тисяч

Як повідомлялося, Латвія та Естонія заборонили володіти зброєю росіянам та білорусам, які проживають у цих країнах, у жовтні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-