«Репортери без кордонів» виграли суд у регулятора, який не скасував трансляцію каналів рф у Франції

«Репортери без кордонів» виграли суд у регулятора, який не скасував трансляцію каналів рф у Франції

Укрінформ
Державна рада Франції ухвалила рішення призупинити дію рішення французького медіарегулятора Arcom, який відмовився заборонити трансляцію російських пропагандистських каналів на супутниковому операторі Eutelsat.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Зазначається, що відповідне рішення було ухвалене 9 грудня в результаті апеляції, поданої міжнародною правозахисною організацією «Репортери без кордонів» (RSF).

Раніше медіарегулятор відхилив клопотання RSF про надання офіційної вимоги до компанії Eutelsat SA, чиї супутники транслюють російські пропагандистські канали на росію, Україну та країни Балтії.

Так, згідно з даними МКІП, Державна рада Франції ухвалила, що існують «серйозні сумніви в законності» відмови Arcom визнавати свою юрисдикцію в цій справі, і зобов'язав медіарегулятора повторно розглянути клопотання RSF, у якому вимагалося припинити мовлення супутниковим оператором Eutelsat російських каналів «Росія 1», «Перший канал» та НТВ на росію, Україну та країни Балтії серед не менш ніж 15 мільйонів абонентів.

Як зауважив генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Крістоф Делуар, винесене рішення є перемогою права на достовірну інформацію та боротьбу з військовою пропагандою кремля.

«Ми раді, що наші юридичні аргументи здобули перемогу над регулюючим органом, який використовував найменш мінімалістське прочитання текстів, з метою виправдати свою неправочинність, і використав усі аргументи, навіть суперечливі очевидності, відмовляючись діяти», – заявив він.

Організація закликає Arcom зробити негайні висновки з рішення Державної ради, надіславши Eutelsat офіційну вимогу про припинення трансляції згаданих російських каналів, та зробити все можливе для захисту європейського інформаційного простору.

Читайте також: Міграційна служба Латвії просить від «Дождя» пояснень про співробітників із робочими візами

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді український медіарегулятор надіслав листа генеральному директору Eutelsat Еві Бернеке, де закликав компанію припинити обходити санкції Європейського Союзу щодо поширення російських пропагандистських каналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-