Міграційна служба Латвії просить від «Дождя» пояснень про співробітників із робочими візами

Міграційна служба Латвії просить від «Дождя» пояснень про співробітників із робочими візами

Укрінформ
Глава латвійського Управління у справах громадянства та міграції Майра Розе сказала, що «Дождь» повинен пояснити, чим займатимуться його співробітники, які перебувають у країні з робочими візами, тепер, коли канал позбавлений ліцензії на мовлення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національного мовника LSM.

«Телеканалу видали 13 віз. Мета була – забезпечити мовлення телеканалу. Серед отримувачів є режисери, оператори та інші співробітники. Тому зараз, коли ліцензію анульовано, треба зрозуміти, чи збереглася мета видачі віз», - сказала Розе.

Відкликання ліцензії на мовлення не означає, що співробітники телеканалу з візами втратили право перебувати у Латвії. Управління у справах громадянства та міграції сподівається до 20 грудня отримати відповіді від «Дождя», чим займатимуться співробітники редакції, щоб вирішити, що робити в ситуації, що склалася. Після цього прийматиметься рішення.

«Як ми чули, «Дождь» планує продовжити викладати контент на ютьюбі, і це теж у певному сенсі створення передач. Тому ми написали цій компанії, відправили питання про кожну людину — нехай дадуть пояснення, чим займатиметься людина, і чи зберігається початкова мета отримання візи», - пояснила голова Управління міграції.

Водночас, якщо Служба держбезпеки Латвії (VDD) надасть інформацію, що конкретний співробітник загрожує державній безпеці, його візу буде анульовано негайно. Так раніше за рекомендацією VDD до «чорного списку» було внесено ведучого Олексія Коростельова, який сказав у прямому ефірі, що телеканал «зміг допомогти» мобілізованим росіянам. За ці слова його було звільнено з телеканалу. Коростельов живе в Грузії, латвійської візи він не мав.

Читайте також: Колишньому ведучому «Дождя» Коростельову заборонили в'їзд до Латвії

Нагадаємо, 6 грудня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії відкликала у телеканалу «Дождь» ліцензію на мовлення після закликів надавати допомогу російським військовим, які ведуть загарбницьку війну в Україні. До цього канал отримав два попередження та був оштрафований за ігнорування стандартної вимоги до всіх ЗМІ щодо обов'язкового титрування програм державною мовою та демонстрацію в ефірі карти росії, де незаконно «анексований» Крим був включений до складу росії.

Як повідомляв LSM, «Дождь» сподівається повернутися до мовлення в Латвії і зараз працює над виправленням вчинених порушень. Це випливає зі сказаного головним редактором «Дождя» Тихоном Дзядком на пресконференції 9 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-