Колишньому ведучому «Дождя» Коростельову заборонили в'їзд до Латвії

Колишньому ведучому «Дождя» Коростельову заборонили в'їзд до Латвії

Укрінформ
Глава МВС Латвії Крістап Еклонс, розглянувши пропозицію латвійської Служби держбезпеки (VDD), вніс колишнього ведучого телеканалу «Дождь» Олексія Коростельова до «чорного списку».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Відповідно до цього рішення, Коростельову заборонено в'їзд на територію Латвії. Журналіст живе в Грузії й у нього немає латвійських візи чи посвідки на проживання, тому влада Латвії не може притягнути його до кримінальної відповідальності.

Протягом місяця Коростельов може оскаржити рішення в Адміністративному окружному суді.

1 грудня Олексій Коростельов сказав у прямому ефірі «Дождя», що телеканал «зміг допомогти» російським військовим. Він вимовив цю фразу, пропонуючи глядачам повідомляти каналу про порушення під час мобілізації в росії. Пізніше його звільнили за «обмовку».

Читайте також: Українські медійники підтримують рішення Латвії забрати ліцензію у телеканалу «Дождь»

За оцінкою VDD, зроблені у програмі заяви спрямовані проти інтересів національної безпеки Латвії та створюють хибне враження про російську армію, заохочуючи громадське співчуття до агресорів. Служба державної безпеки Латвії рекомендувала МВС внести Коростельова до чорного списку.

Читайте також: Мовлення «Дождя» припиняють також в Естонії

6 грудня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії відкликала у телеканалу «Дождь» ліцензію на мовлення через ефір із фразою про допомогу російським військовим та кілька інших порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-