Мовлення «Дождя» припиняють також в Естонії

Мовлення «Дождя» припиняють також в Естонії

Укрінформ
Телеканал "Дождь" після анулювання латвійським регулятором його ліцензії на мовлення буде недоступний і в Естонії.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Postimees.

В Естонії телеканал "Дождь" транслювали оператори Telia, Elisa і Home 3.

"Відповідно до повідомлення Департаментом захисту прав споживачів і технічного нагляду оператори зв'язку завтра (8 грудня - ред.) призупинять трансляцію телеканалу "Дождь". Згідно із Законом про медіапослуги, мовники можуть пропонувати телевізійні програми в межах своїх послуг, якщо у них є ліцензія країни перебування або інша правова підстава. Серед телевізійних пакетів компанії Elisa "Дождь" є каналом за вибором, тому припинення роботи цього телеканалу торкнеться невеликої частини клієнтської бази", - пояснив менеджер зі зв'язків зі ЗМІ оператора Elisa Тааві Тедер.

Читайте також: Після позбавлення «Дождя» ліцензії в Латвії телеканал не буде доступний і в Литві

Водночас фахівець із маркетингу та зв'язків із громадськістю Home 3 Майк-Річард Кох підтвердив, що з 8 грудня телеканал "Дождь" більше не транслюватиметься в країнах Балтії, зокрема в сервісах Go3 і Home3 TV.

Як повідомлялося, 6 грудня латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російського телеканалу в еміграції "Дождь".

Рішення ухвалили після оцінки комплексу порушень, допущених телеканалом останнім часом: відсутність звукової доріжки державною мовою для трансляцій, зображення Криму на карті як частини території росії, допущене телеведучим іменування російської армії "нашою армією", можливе висловлення підтримки армії рф. Також було враховано інформацію, отриману від Служби державної безпеки, зміст якої не розголошується.

Читайте також: Спровоковане "Дождьом"

NEPLP уточнив, що телеканал "Дождь" на території Латвії не зможе мовити і в Ютубі.

Після того, як латвійський регулятор анулював ліцензію на мовлення телеканала "Дождь", він буде недоступний і в Литві. Ліцензія, видана латвійським регулятором, давала право поширювати створений контент у країнах Євросоюзу, росії, США та інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-