У Литві продовжили надзвичайний стан на кордоні з росією та білоруссю

У Литві продовжили надзвичайний стан на кордоні з росією та білоруссю

Укрінформ
У вівторок Сейм Литви ухвалив рішення продовжити на три місяці, до 10 березня, надзвичайний стан на кордоні з росією та білоруссю. "За" проголосували 70 членів Сейму, "проти" – 21, утрималися 29 парламентаріїв.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт парламенту.

Висуваючи пропозицію про продовження НС, прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте і глава МВС міністр внутрішніх справ Агне Білотайте наголосили на її важливості. «Надзвичайний стан пропонується продовжити, тому що нічого не змінилося, нічого не покращилося, стало тільки гірше — на території білорусі з'явилися додаткові російські сили», - сказала Шимоніте.

Своєю чергою Білотайте зазначила, що наразі існують «певні загрози і з калінінградської сторони (росії – ред.), тому що з'являються нові рейси (можливо, для нелегальних мігрантів – ред.), тому нам дійсно треба бути готовим».

Читайте також: Наєв обговорив з командувачем Збройних сил Польщі ситуацію на кордоні з білоруссю

У період надзвичайного стану будуть продовжені деякі з заходів, які вже вживаються: охорона державного кордону здійснюється в посиленому режимі, також проводяться перевірки на кордоні. Як і раніше, діятиме суворий візовий режим – видачу віз громадянам росії та білорусі у візових службах Литовської Республіки за кордоном припинено, за винятком випадків, коли посередником виступає Міністерство закордонних справ.

Читайте також: Заява лукашенка про перевірку боєготовності білоруської армії є нагнітанням ситуації — ДПСУ

Зазначається, що реалізація проєкту постанови спрямована на керування загрозами і не завдасть незручностей жителям литовського прикордоння.

Фото: DELFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-