Наєв обговорив з командувачем Збройних сил Польщі ситуацію на кордоні з білоруссю

Наєв обговорив з командувачем Збройних сил Польщі ситуацію на кордоні з білоруссю

Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв та командувач Оперативного командування Збройних сил Польщі генерал-лейтенант Томаш Піотровські обговорили безпекову ситуацію на українсько-білоруському кордоні.

Як передає Укрінформ, про це Командування Об'єднаних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

“За ініціативи польської сторони, командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв провів телефонну розмову з командувачем Оперативного командування видів Збройних сил Республіки Польща генерал-лейтенантом Томашем Піотровські. Зокрема, сторони обговорили безпекову ситуацію на українсько-білоруському кордоні, у зв’язку з “раптовою перевіркою” бойової готовності збройних сил республіки білорусь”, - ідеться в повідомленні.

У ході розмови Піотровські висловив стурбованість стосовно заяви військового керівництва білоруської армії про висунення військ у визначені райони, проведення інженерного обладнання та організацію охорони й оборони.

Читайте також: Заява лукашенка про перевірку боєготовності білоруської армії є нагнітанням ситуації — ДПСУ

Зі свого боку, Наєв поінформував польського колегу про можливі сценарії розвитку подій у найближчій перспективі. Окрім того, Наєв повідомив про покладені завдання на українських військовослужбовців, які щоденно стоять на захисті кордону.

В цьому контексті він звернув увагу на необхідності обміну оперативною інформацією та координації спільних дій.

У свою чергу Піотровські запевнив у повній політичній підтримці та наданні всебічної допомоги Україні від польської сторони.

Читайте також: білорусь оголосила раптову перевірку бойової готовності армії

По завершенню розмови Наєв вкотре наголосив на тому, що ситуація на кордоні з білоруссю залишається стабільною й контрольованою. За його словами, Cили оборони України продовжують здійснювати посилені заходи безпеки з метою швидкого реагування на зростання будь-якої загрози.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні надійшла інформація про висунення з пункту постійної дислокації підрозділів 38-ї окремої десантно-штурмової бригади у Бресті на південний схід у бік українського кордону з Волинською областю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-