Заява лукашенка про перевірку боєготовності білоруської армії є нагнітанням ситуації — ДПСУ

Заява лукашенка про перевірку боєготовності білоруської армії є нагнітанням ситуації — ДПСУ

Укрінформ
Попри оголошену Лукашенком перевірку боєготовності військ та перекидання техніки, ситуація на кордоні з білоруссю залишається контрольованою.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

“Поблизу кордону ми поки що не бачимо якихось підрозділів зс рб, ні російських підрозділів. Звісно, що оголошення перевірки бойової готовності білоруської армії — це певною мірою додатковий виклик, ми будемо спостерігати за тим, як розвивається ситуація, в тому числі і наскільки близько ці підрозділи підійдуть до кордону з Україною”, - повідомив Демченко.

Речник запевнив, що на білоруському напрямку загалом не відзначається змін в обстановці по лінії кордону, вона залишається повністю контрольованою.

“Відмічу, що ті підрозділи зс рб, які і раніше знаходились на посиленні кордону з нашою країною, оскільки вони, начебто, вбачають загрозу з нашої території, вони так і залишаються, не змінюється кількість, їхній характер дій. Водночас, на жаль, білорусь не припиняє підтримувати збройну агресію росії проти нашої країни, надаючи свою територію, свою інфраструктуру і свій повітряний простір рф. Нагнітання ситуації з боку росії та білорусі також відбувається шляхом створення спільного регіонального угрупування військ так званої союзної держави, спільними заходами з підготовки військових підрозділів”, - зазначив Демченко.

Читайте також: Ймовірність участі білоруської армії у війні проти України залишається низькою - ISW

Він нагадав, що сьогодні міноборони рб повідомило про перевірку боєготовності своїх підрозділів, однак такі дії спрямовані швидше на нагнітання ситуації.

“Сили оборони України стежать і за цією ситуацією, щоб розуміти на скільки вона може нести загрозу нашій країні. І хоча ми не відмічаємо безпосереднього створення угрупування, яке б могло здійснити вторгнення, але такими діями щодо спільних навчань, розгортання регіонального угрупування військ, перевірки бойової готовності — все це показує, що білорусь активно співпрацює з росією і діють по єдиному їхньому задуму”, - зазначив Демченко.

Він запевнив, що всі підрозділи Сил оборони України, включно з прикордонниками, ЗСУ, Нацгвардією готові до розвитку будь-якої ситуації.

Читайте також: білоруська військова колона попрямувала з Бреста у бік українського кордону

Речник вкотре нагадав, що ДПСУ наростили свої оборонні позиції і продовжують їх нарощувати як по лінії кордону, так і в прикордонні. Окрім того, українськими військовими здійснюються заходи з мінування місцевості на найбільш загрозливих напрямках, активно проводяться заходи з інженерно-фортифікаційного укріплення кордону. В цьому активно допомагають органи місцевої влади, посилюється відеоспостереження за діями ворога вздовж кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-