Ймовірність участі білоруської армії у війні проти України залишається низькою - ISW

Ймовірність участі білоруської армії у війні проти України залишається низькою - ISW

Укрінформ
москва продовжує тиснути на білорусь із вимогою розпочати наступальну операцію проти України, але ймовірність участі білоруських військ у війні залишається низькою.

Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Американські аналітики вважають, що в ході вчорашнього несподіваного візиту до мінська міністр оборони росії сєргєй шойгу намагався в черговий раз переконати президента олександра лукашенка направити білоруські війська для підтримки війни росії в Україні.

«Ймовірно, шойгу зустрічався з хреніним і лукашенком, намагаючись тиснути на білорусь, аби вона продовжила підтримку наступальної кампанії росії в Україні, проте, як і раніше оцінював ISW, білорусь навряд чи вступить у війну в Україні через внутрішні фактори, які стримують готовність лукашенка це зробити», - йдеться у звіті.

Читайте також: москва намагається домогтися від Заходу поступок без будь-яких зобов’язань – ISW

Як повідомляв Укрінформ, американські аналітики вважають, що росія прагне переговорів, аби отримати оперативну паузу в бойових діях для послаблення зростаючого політичного тиску на кремль і підготовки своїх військ до нових наступальних операцій проти України.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-