У росії оштрафували чоловіка за «дискредитацію армії» через переказ сну про Зеленського

У росії оштрафували чоловіка за «дискредитацію армії» через переказ сну про Зеленського

Укрінформ
Центральний районний суд Чити оштрафував на 30 тисяч рублів місцевого жителя за адмінстаттею про "дискредитацію" російської армії за пости в соцмережах, серед яких був переказ сну про президента України Володимира Зеленського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє проєкт Радіо Свобода "Сибирь.Реалии".

Житель Чити Іван Лосєв переказав в Інстаграмі свій сон про мобілізацію. За словами Лосєва, уві сні його забрали в підготовчий табір, куди увірвалися ЗСУ на чолі з Президентом України: "Усіх скрутили, збираються розстрілювати, і в цей момент Зеленський проходить повз мене і каже: "О, я твої сторіси в інсті бачив, Слава Україні!" Я йому відповідаю: "Героям Слава!" Зеленський радісно стукає мені по плечу і каже: "Так, його відпустіть, усіх інших розстріляти", - написав Лосєв.

За словами читинця, для нього стало несподіванкою, що до справи не потрапили "більш жорсткі речі", які він писав у соцмережі. "Шість підстав для порушення справи було записано. Я не уявляю цього: ефесбешник років 40 із Забайкальська сидів і з серйозним обличчям передруковував мою сторіс про те, як мені наснився Зеленський?! Це ідіотизм. Щонайменше можна було прибрати [зі справи] сон із Зеленським, щоб самим же не ганьбитися", - сказав Лосєв в інтерв'ю виданню.

Читайте також: На Луганщині загарбники примусово мобілізуватимуть усіх чоловіків

Лосєв припускає, що стежити за ним почали з липня. Згідно з матеріалами справи, наприкінці вересня молодший оперуповноважений фсб Данилов із Забайкальська написав донос на Лосєва, супроводивши його роздруківками постів читинця. 7 грудня матеріали справи надійшли до суду, а наступного дня суддя виніс рішення про штраф. При цьому сам Лосєв на засідання суду не потрапив, оскільки про точний час засідання його не попередили, а на сайті суду того дня спостерігалися технічні неполадки.

Лосєв сказав виданню, що збирається продовжити писати в соціальних мережах, незважаючи на адміністративну справу. "Я вже змирився з потенційною думкою, що доведеться тікати або що не встигну втекти і посадять. Мені здається, що війна ось-ось закінчиться і закінчиться не на користь росії. Я впевнений, що Україна переможе. Щойно Україна переможе, усіх людей, які зараз сидять [за "фейки"], їх або випустять, або якось декриміналізують", - вважає він.

Також повідомляється, що Ленінський районний суд Санкт-Петербурга оштрафував на 45 тисяч рублів популярного російського репера Оксімірона (Мирон Федоров) за звинуваченням у "дискредитації" Збройних сил рф (частина 1 статті 20.3.3 КпАП). Приводом стало відео із соцмереж артиста, опубліковане в перший день повномасштабного російського вторгнення в Україну. У ньому Оксімірон заявив, що виступає проти війни і скасовує на невизначений термін свої концерти в росії.

Читайте також: У Сімферополі затримали 18-річного юнака - «шиють» дискредитацію армії рф

Стаття про "дискредитацію" армії з'явилася в рф через кілька днів після початку війни в Україні. За нею вже складено кілька тисяч протоколів. За повторну "дискредитацію" армії передбачено кримінальну відповідальність.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-