Фінляндія розпочала рух до НАТО через ядерні погрози росії – глава МЗС

Фінляндія розпочала рух до НАТО через ядерні погрози росії – глава МЗС

Укрінформ
Вторгнення росії в Україну підвищило рівень безпекових загроз у Європі, а ядерна риторика москви стала ключовим фактором, який спонукав Фінляндію подати заявку на вступ до НАТО.

Про це в інтерв’ю Kyodo News заявив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто, передає Укрінформ.

«Ядерні погрози з боку москви змусили Фінляндію, яка має спільний з росією кордон протяжністю близько 1300 кілометрів, задуматися над тим, як реагувати на такі виклики та звідки отримати підтримку, якщо країна стане об’єктом таких ядерних погроз», - сказав Хаавісто.

«Такі побоювання спонукали Фінляндію внести історичні зміни у свою політику безпеки та подати заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу», - додав міністр.

Читайте також: Президент Фінляндії назвав агресію рф проти України найжорстокішою з усіх можливих війн

Він наголосив на важливості забезпечення безпеки цивільних ядерних об’єктів в Україні під час триваючої війни росії та сказав, що серйозна аварія на підконтрольній рф Запорізькій АЕС на півдні України буде «одним із найгірших сценаріїв, які можуть статися».

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що її країна має надати більше зброї та підтримки Україні, щоб забезпечити їй перемогу у війні проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-