Фінляндія повинна надати більше підтримки Україні для перемоги у війні з рф — Марін

Фінляндія повинна надати більше підтримки Україні для перемоги у війні з рф — Марін

Укрінформ
Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що її країна має надати більше зброї та підтримки Україні, щоб забезпечити їй перемогу у війні проти росії.

Про це вона сказала в Окленді під час першого в історії візиту фінського прем'єр-міністра до Нової Зеландії та Австралії, повідомляє Укрінформ з посиланням на АР.

"Нам потрібна жорстка сила, коли йдеться про Україну... Їм потрібна зброя, їм потрібна фінансова підтримка, їм потрібна гуманітарна підтримка, і ми також повинні переконатися, що всі біженці, які втікають з України, будуть прийняті в Європі", - сказала Марін журналістам, відповідаючи на питання про те, який вплив на Україну можуть мати такі невеликі країни, як Фінляндія та Нова Зеландія.

За її словами, для Фінляндії війна має дуже конкретне значення через 1300-кілометровий кордон з росією. Вона сказала, що Фінляндія вже передала Україні десять партій зброї.

"Ми маємо бути певні, що вони переможуть", - сказала прем’єр Фінляндії.

Читайте також: Фінляндія може навчити українців поводженню із системами озброєння — Нійністе

Вона також наголосила, що західні країни також мають забезпечити "жорсткіші санкції проти рф", тому що війна торкається всіх, не лише безневинних цивільних осіб, які гинуть в Україні, а й людей у ​​всьому світі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Марін заявляла, що Фінляндія допоможе Україні із забезпеченням енергетичним обладнанням для електросистем країни.

Фінляндія також оголосила, що передає Україні чергову партію обладнання, призначеного для оборонних цілей. Вартість поставки становить 55,6 млн євро.

Фото: Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-