Фінляндія може навчити українців поводженню із системами озброєння — Нійністе

Фінляндія може навчити українців поводженню із системами озброєння — Нійністе

Укрінформ
Президент Саулі Нійністе заявив, що Фінляндія може навчити українських військових поводженню з фінськими системами озброєння.

Про це він заявив на пресконференції в ході головних військових навчань сухопутних військ "Контіо22" у Північній Карелії, передає Укрінформ з посиланням на Yle.

Зазначається, що журналістка Yle запитала президента, чи можливо провести українцям військові тренінги у Фінляндії. Навчання могло бути корисним, особливо у використанні зброї та систем озброєння, які Фінляндія передає Україні.

"Звичайно, навчання тут (у Фінляндії) можуть виявитися для них дуже корисними", - відповів Нійністе і додав, що не бачить перешкод для навчання українських солдатів у Фінляндії.

Нійністе також запитали і про засідання НАТО, яке проходить у Бухаресті і стосується процесу ратифікації членства Фінляндії в Альянсі. Міністр закордонних справ Пекка Гаавісто ("Зелені") буде присутній під час обговорення цього питання з Туреччиною.

Президент заявив, що не очікує на великі новини від засідання.

Читайте також: Фінляндія готова прийняти взимку ще понад 10 тисяч українців

За словами Нійністе, те, що Туреччина зволікає з ратифікацією, не стало несподіванкою. Тепер на настрій президента Реджепа Таїпа Ердогана, ймовірно, ще більше впливають майбутні вибори.

“Мені зрозуміло, що рішення знаходиться в руках однієї людини – президента Ердогана. На нього впливає передвиборча ситуація у Туреччині та внутрішня політика в країні”, - сказав він.

Нійністе знову зазначив, що процес ратифікації загалом просувається відносно швидко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Фінляндія заявила про готовність прийняти взимку ще понад 10 тисяч українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-