Прем'єр Польщі знову закликав Німеччину передати Києву ЗРК Patriot

Прем'єр Польщі знову закликав Німеччину передати Києву ЗРК Patriot

Укрінформ
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у понеділок укотре закликав надати Україні ЗРК Patriot, які Варшаві запропонував Берлін після інциденту у Пшеводуві, оскільки Київ їх потребує більше.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на PAP.

Під час пресконференції в понеділок главу польського уряду запитали, чи прийме Польща ЗРК Patriot від Німеччини, якщо та не передасть їх Україні.

"Так, ми будемо розглядати такий варіант, звичайно, але звертаємо увагу на те, що, врешті-решт, ніхто не хоче купувати техніку тільки для того, щоб вона стояла", – відповів Моравецький.

Читайте також: Дуда: Ракети Patriot можна вислати в Україну без персоналу НАТО

Він зазначив, що в Україні, зокрема в західних її областях, майже щодня падають бомби й гинуть люди.

"Тому нехай ця зброя, яка надсилається, служить якнайкраще для захисту українського неба. Таким чином, вона також слугуватиме захисту польського неба", – наголосив польський прем’єр.

Читайте також: Бундесвер зацікавлений, щоби Patriot залишалися в системі НАТО

Моравецький висловив сподівання, що "вдасться організувати весь процес таким чином, щоб західна частина України принаймні мала цей захист через сучасні системи протиракетної та протиповітряної оборони".

Як повідомлялося, минулого понеділка Німеччина запропонувала Польщі розмістити на польсько-українському кордоні системи протиракетної оборони Patriot після інциденту з падінням ракети на польській території. Польща, зі свого боку, запропонувала розгорнути ці комплекси з українського боку кордону.

Читайте також: Розміщення німецьких Patriot в Україні треба узгоджувати з іншими членами НАТО - Ламбрехт

Представниця уряду ФРН Крістіне Гоффманн заявила, що німецька сторона обговорює з союзниками ініціативу Польщі щодо передачі Україні систем ППО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-