Дуда: Ракети Patriot можна вислати в Україну без персоналу НАТО

Дуда: Ракети Patriot можна вислати в Україну без персоналу НАТО

Укрінформ
Зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Patriot можна направити в Україну без обслуговуючого персоналу країн НАТО. Однак якщо Німеччина на це погодиться на розміщення ракет в Україні, то їх слід розмістити в Польщі.

Про це написав у Твіттері президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

“З багатьох точок зору було б добре, якби батареї Patriot стояли подалі від польського кордону (в Україні - ред.), оскільки тоді б вони захищали територію Польщі, наших громадян і частину України. Але якщо Німеччина не погодиться на перевезення ракет в Україну, тоді ці системи захисту потрібно розмістити в Польщі”, - наголосив Дуда.

Читайте також: Дуда вважає, що Patriot краще розмістити в Україні, але вирішує Німеччина

Згодом у полеміці з польським експертом Войцєхом Шацьким він написав у Твіттері, що батареї Patriot можна направити в Україну без обслуговуючого персоналу НАТО.

“Україна віддавна про це просить. Вона обов’язково погодиться на умову їх розміщення таким чином, щоб ракети також захищали країну НАТО, наприклад Польщу”, - наголосив Дуда.

Читайте також: Ракети Patriot в Україні дозволили б захистити небо над західною частиною країни – Моравецький

Він додав, що це "можливо". Однак, якщо на це не буди згоди (Німеччини – ред.), то ЗРК Patriot треба буде розмістити в Польщі.

Як повідомлялося, минулого понеділка Німеччина запропонувала Польщі розмістити на польсько-українському кордоні системи протиракетної оборони Patriot після інциденту з падінням ракети на польській території. Польща, зі свого боку, запропонувала розгорнути ці комплекси з українського боку кордону.

Читайте також: Розміщення німецьких Patriot в Україні треба узгоджувати з іншими членами НАТО - Ламбрехт

Представниця уряду ФРН Крістіне Гоффманн заявила, що німецька сторона обговорює з союзниками ініціативу Польщі щодо передачі Україні систем ППО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-