Розміщення німецьких Patriot в Україні треба узгоджувати з іншими членами НАТО - Ламбрехт

Розміщення німецьких Patriot в Україні треба узгоджувати з іншими членами НАТО - Ламбрехт

Укрінформ
Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що можливість використання оборонних систем НАТО за межами території країн-членів, зокрема в Україні, має бути узгоджена з іншими державами-членами Альянсу.

Про це, як повідомляє CNN, вона заявила в четвер у відповідь на ініціативу Польщі розмістити німецькі системи ПРО Patriot з українського боку кордону, передає Укрінформ.

«Для нас важливо, щоби Польща могла розраховувати на союзників, які будуть підтримувати один одного – навіть у важкі часи – і особливо Польща в її незахищеній позиції», – заявила Ламбрехт.

Читайте також: Системи Patriot посилили б ППО України - Ігнат

Саме тому, за її словами, німецька сторона пропонує посилити місію Air Policing, а також розмістити на польській території комплекси Patriot, що стоять на озброєнні в Німеччині.

«Системи Patriot є частиною інтегрованої протиповітряної оборони НАТО, тож тому і можна було зробити цю пропозицію Польщі», – додала міністр.

Водночас вона підкреслила, що розміщення оборонних систем поза територією Альянсу потребує узгодження з іншими членами НАТО.

«Пропозиції, які відхиляються від цього, потрібно зараз обговорити з НАТО та нашими союзниками», – зауважила Ламберхт.

Читайте також: У пріоритетах Повітряних сил ЗСУ отримання NASAMS і IRIS-T - Ігнат

Як повідомлялося, в понеділок Німеччина запропонувала Польщі допомогу, зокрема розмістити на польсько-українському кордоні системи протиракетної оборони Patriot після інциденту з падінням ракети на польській території.

Польща, зі свого боку, запропонувала розгорнути ці комплекси з українського боку кордону. За словами прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, це дало би змогу захистити небо над західною частиною України і запобігти черговій хвилі біженців з України.

Фото: Kay Nietfeld/picture alliance/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-