У пріоритетах Повітряних сил ЗСУ отримання NASAMS і IRIS-T - Ігнат

У пріоритетах Повітряних сил ЗСУ отримання NASAMS і IRIS-T - Ігнат

Укрінформ
Серед пріоритетів Повітряних сил ЗСУ наразі — отримання таких засобів ППО, як IRIS-T та NASAMS.

Про це у ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Нам треба рахувати їхні (російські — ред.) ракети, але не захоплюватися цим. Потрібно посилюватися, бо дійсно, посли, які з підвалів пишуть і реагують так емоційно (на російські обстріли — ред.), мають робити все, щоб Україна отримала більше засобів ППО — наприклад, NASAMS, IRIS-T — це пріоритет наразі для Повітряних сил. І це - те, що працює доволі ефективно», - уточнив він.

Ігнат зазначив, що ІRIS-T ми не зможемо отримати дуже швидко. «А от з NASAMS потрібно думати, бо тут справді це б надзвичайно допомогло», - вважає речник Повітряних сил ЗСУ.

Відповідаючи на питання, він сказав, що Україні хотілося б отримати не тільки ці комплекси, а й, наприклад, комплекси Patriot.

«Хотілося б від світу більше підтримки, бо бачите, що тероризм триває, і від цього - від агресії рф - страждають і інші країни. Зі свого боку Повітряні сили роблять все для того, щоб захищатися. У нас немає іншого виходу. Ми у будь-якому разі будемо знищувати все, що летить на голову українців», - запевнив Ігнат.

За його словами, комплекси NASAMS і IRIS-T, які ми маємо на озброєнні, працюють дуже ефективно і надзвичайно якісно.

«Окрім них, поповнюється і ППО сухопутних військ. Ми бачили нещодавні поставки (від низки країн — ред.). У тому числі і США поповнюють, зокрема, і мале ППО, яке малого радіусу дії, але воно теж надзвичайно потрібне, щоб протистояти цим же самим іранським дронам-камікадзе», - додав речник.

Ігнат поінформував, що також маємо і комплекси Hawk. Це, за його словами, є доволі поширеними у світі ЗРК. Ігнат уточнив, що ці комплекси, можливо, вже скоро стануть на бойове чергування і посилять існуючу систему ППО.

Речник Повітряних сил ЗСУ не виключив повторні удари.

«Не виключено, що можуть бути повторні удари. Це зрозуміло, і не раз так було, що за день кілька разів (росіяни — ред.) завдають ударів, підсилюючи ракетні удари ще і дронами-камікадзе. Треба бути готовими до будь-яких сценаріїв», - сказав він.

Читайте також: Масований обстріл: ворог ударив по Україні ракетами Х-101 і «Калібр»

Як повідомлялося, раніше речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат запевнив, що Повітряні сили готові відбивати повітряний напад росії усіма наявними засобами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-