МЗС Польщі про резолюцію Європарламенту: саме так треба визначати росію

МЗС Польщі про резолюцію Європарламенту: саме так треба визначати росію

Укрінформ
Резолюція Європарламенту щодо визнання росії державою-спонсором тероризму має бути вказівкою для урядів деяких країн, які ще вагаються, чи визнати цю країну такою. Варшава вважає, що росія варта саме такого визначення.

Про це в коментарі РАР зазначив заступник глави МЗС Польщі Пьотр Вавжик, передає Укрінформ із посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

Польський дипломат зауважив, що резолюції Європарламенту не мають виконавчої сили. Проте, в цьому випадку важливим є те, що за неї проголосували євродепутати з країн, уряди яких донині не хотіли визнавати росію державою-спонсором тероризму.

“Тому, можливо, це переконає уряди таких країн підтримати польську позицію в цьому питанні, яка є зрозумілою: ми вважаємо, що саме так слід визначити росію”,- констатував Вавжик.

Читайте також: росія «відзначає» визнання державою-терористом новим ракетним терором - Кулеба

На питання, чи за цим повинні бути наступні кроки, зокрема виключення росії з міжнародних організацій, таких як ОБСЄ чи ООН, заступник міністра відповів ствердно.

“Це могло б статися, оскільки проголосували євродепутати з країн, які досі не хотіли так сприймати росію (визнавати державою-спонсором тероризму). Якщо їхні євродепутати проголосували таким чином, то це має бути вказівкою для урядів цих країн”,- констатував заступник глави польської дипломатії.

Як повідомлялося, Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму. За це рішення проголосували 494 депутати, «проти» - 58, ще 44 європейських політика утрималися.

Читайте також: На місці падіння ракети у Польщі завершили збирати докази - узгоджують співпрацю з Україною

Як повідомлялося, від початку вторгнення в Україну росія почала цілеспрямовано завдавати ударів по мирних містах України, руйнувати критичну інфраструктуру. На тимчасово окупованих територіях російські загарбники почали кампанію масового насильства проти мирного населення, включаючи вбивства, тортури, ґвалтування, викрадення людей та їх насильницьке переміщення. З огляду на поразку на полі бою, росія почала цілеспрямовано знищувати об’єкти енергетичної інфраструктури України, щоб приректи її населення на холод та голод у зимовий період. Такі атаки проти мирного населення весь світ розцінює як прояв державного тероризму. Ряд європейських країн, а також Парламентська асамблея НАТО, вже визнали російську федерацію державою-спонсором тероризму.

Фото: twitter.com/cp_komunikaty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-