На місці падіння ракети у Польщі завершили збирати докази - узгоджують співпрацю з Україною

На місці падіння ракети у Польщі завершили збирати докази - узгоджують співпрацю з Україною

Укрінформ
Національна прокуратура Польщі завершила збирання доказів на місці падіння ракети у Пшеводуві, поблизу кордону з Україною. Зараз тривають узгодження з українською стороною щодо співпраці у рамках цього слідства.

Про це повідомила Національна прокуратура Польщі на запит кореспондента Укрінформу.

Як зазначається, обставини події, що сталася 15 листопада у Пшеводуві, з’ясовуються в межах розслідування, яке проводить Мазовецький відділ у боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури Польщі.

Провадження ведеться у напрямку ненавмисного спричинення надзвичайної ситуації значних масштабів, що загрожує життю та здоров’ю багатьох людей або майну, що трапилася через детонацію вибухових матеріалів, внаслідок чого загинуло двоє людей.

Як зазначається, завершено заходи з огляду місця події.

Читайте також: Пропаганда рф намагається розпалити ворожнечу між українцями і поляками – уряд Польщі

“Зібрано речові докази, зараз їх досліджуватимуть експерти. Окрім проведення експертиз, слідчі дії зосереджуватимуться, зокрема, на отриманні інформації в рамках міжнародної правової допомоги. Також тривають узгодження між польською та українською сторонами щодо взаємної співпраці у цьому провадженні”,- повідомили у Національній прокуратурі Польщі.

У коментарі агентству речник Національної прокуратури Польщі Лукаш Лапчинський зазначив, що на даному етапі слідства ще складно сказати, чи його результати стануть відомими до кінця цього року.

Читайте також: Українські експерти вже працюють на місці трагедії у Польщі – Кулеба

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Польща і США, спираючись на свою інформацію, схиляються до думки, що це була ракета української системи ППО. Натомість Україна ставить це під сумнів.

У п’ятницю, 18 листопада, глава МЗС України Дмитро Кулеба у Твіттері повідомив, що українські експерти вже працюють на місці трагедії у Пшеводуві. Це підтвердили також польські ЗМІ, які зазначили, що опівдні до села, де впала ракета, прибуло декілька автомобілів на дипломатичних номерах, в яких були люди в українській військовій формі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-