Польща офіційно підтвердила, що на її території впала російська ракета

Польща офіційно підтвердила, що на її території впала російська ракета

Укрінформ
На територію Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва. З цього приводу до МЗС Польщі викликано посла росії Сергія Андреєва.

Про це йдеться в заяві речника МЗС Польщі Лукаша Ясіни, опублікованій на сайті уряду Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначається, 15 листопада з боку збройних формувань росії тривав черговий багатогодинний масований обстріл всієї території України та її критичної інфраструктури.

“О 15:40 у селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва, внаслідок чого загинули двоє громадян Республіки Польща. У зв'язку з цією подією міністр закордонних справ Збігнєв Рау викликав посла Російської Федерації в МЗС і зажадав негайних детальних пояснень”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Посли НАТО у середу обговорять ракетний обстріл Польщі

Як стало відомо, у середу президент Польщі скликає засідання Радбезу країни.

У вівторок після обстрілу території Польщі було проведено негайну нараду силового блоку уряду, а також загальне засідання уряду РП.

У зв’язку з цим президент Польщі провів телефонні розмови з генсеком НАТО, президентами України та США. Відповідні консультації проводилися на рівні глав урядів, міністрів оборони країн НАТО.

Читайте також: Столтенберг наголосив на важливості встановлення всіх фактів навколо вибухів у Польщі

Після вибуху російської ракети Польща вирішила підвищити боєготовність деяких військових підрозділів та інших силових структур, а також провести консультації щодо можливості введення в дію процедури відповідно до 4-ї статті Договору про НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-