Польща не видала росіянам віз на засідання ОБСЄ наприкінці листопада

Польща не видала росіянам віз на засідання ОБСЄ наприкінці листопада

Укрінформ
Польща не видала віз російській делегації, яка мала намір взяти участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ 24-26 листопада у Варшаві.

МЗС Польщі обґрунтувало свою позицію “грубим порушенням росією міжнародного права”, передає Укрінформ із посиланням на Wp.pl.

“У зв’язку з грубим порушенням росією міжнародного права шляхом незаконної агресії проти України, починаючи з 25 лютого ц.р. до санкційного списку Євросоюзу внесено імена осіб з оточення владного апарату та парламенту рф, які активно діють та підтримують дії проти незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України”, - обґрунтувало це рішення польське зовнішньополітичне відомство.

У польському МЗС підкреслили, що дії Москви порушують фундаментальні принципи і зобов’язання, які раніше були узгоджені і прийняті усіма державами-членами ОБСЄ, зокрема і росією.

Читайте також: Держави-учасниці ОБСЄ запустили Програму підтримки для України

У раді федерації росії назвали рішення польської влади “скандальним”. Перший заступник голови комітету ради федерації у закордонних справах Володимир Джабаров повідомив, що голова польської делегації до ПА ОБСЄ Барбара Бартусь повідомила російську сторону, що не бачить можливості участі представників росії, а також білорусі, в сесії ПА ОБСЄ у Варшаві.

У свою чергу кремль вислав заяву членам постійної комісії ОБСЄ, в якій підкреслив, що не дає згоди на внесення змін до регламенту.

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-