Держави-учасниці ОБСЄ запустили програму підтримки для України

Держави-учасниці ОБСЄ запустили програму підтримки для України

Укрінформ
Держави-учасниці ОБСЄ у середу, 2 листопада, запустили нову Програму підтримки для України, що фінансується донорами і втілюється без росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі.

"Хоча російська федерація змогла домогтися закриття польових місій ОБСЄ в Україні, заперечивши проти поновлення мандату Спеціальної моніторингової місії та координатора проєктів ОБСЄ, наша рішучість підтримувати Україну залишається непохитною", - заявив чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Польщі Збігнєв Рау.

Програма спрямована на мінімізацію деяких із невідкладних загроз цивільному населенню, викликаних війною проти України, а також підтримку довгострокової стійкості демократичних, суспільних інституцій та організацій громадянського суспільства. Нині вона складається з 23 проєктів, які спиратимуться на попередню співпрацю з давніми партнерами ОБСЄ та передбачатимуть роботу в країні у низці сфер - від підтримки зусиль з гуманітарного розмінування та реагування на надзвичайні ситуації до підтримки уряду України в його зусиллях щодо здійснення реформ.

Читайте також: США в ОБСЄ: путіна чітко попередили про наслідки застосування ядерної зброї

"З Програмою підтримки для України донори ОБСЄ хочуть бути впевнені в тому, що ми продовжуємо допомагати Україні боротися з усім спектром безпекових загроз - від екологічних ризиків, спричинених війною, до забезпечення підтримки жінок, які зазнали гендерного насильства", - зазначила генеральна секретарка ОБСЄ Гельґа Марія Шмід.

Посла Генріка Вілладсена з Данії було призначено спеціальним представником головування – координатором проєктів в Україні з 1 листопада 2022 року. Вілладсен буде ключовою уповноваженою особою чинного голови ОБСЄ в Програмі підтримки для України та вестиме діалог з усіма відповідними зацікавленими особами в країні.

Як повідомляв Укрінформ, чинний голова ОБСЄ Рау та генсекретарка ОБСЄ Шмід анонсували на початку серпня, що ОБСЄ запускає велику програму для України з метою її підтримки у подоланні пов’язаних із війною викликів. Ця програма фінансуватиметься країнами-учасницями і втілюватиметься без згоди рф, яка заблокувала роботу усіх польових місій ОБСЄ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-