США в ОБСЄ: путіна чітко попередили про наслідки застосування ядерної зброї

США в ОБСЄ: путіна чітко попередили про наслідки застосування ядерної зброї

Укрінформ
Сполучені Штати відкидають відверто неправдиві заяви росії про, нібито, намір України застосувати "брудну бомбу" і чітко повідомили путіну про наслідки будь-якого застосування ядерної зброї.

Як передає Укрінформ, про це заявила повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Постійні пусті балачки путіна про використання ядерної зброї є верхом безвідповідальності. Лише цього тижня росія неправдиво стверджувала, що Україна, ніби, готується використати "брудну бомбу" на власній території в рамках якогось сценарію "фальшивого прапора". Це нормально для росії – вони часто намагаються звинуватити інших у тому, що вони самі, можливо, планують зробити", - сказала вона.

Американська дипломатка вказала, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив Міжнародне агентство з атомної енергії направити експертів на мирні об’єкти в Україні, щоб розвінчати заяви росії.

"Ми відкидаємо відверто неправдиві звинувачення росії та переконані, що світ розгледить будь-які спроби кремля використати ці обвинувачення як привід для ескалації. Ми були дуже чіткими напряму та приватно з путіним і росією про наслідки будь-якого застосування ядерної зброї", - заявила Острієн.

Як повідомлялося, Державна інспекція ядерного регулювання України пропонує Міжнародному агентству з ядерної енергії провести верифікацію в Інституті ядерних досліджень НАН України та на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" через російський фейк про "брудну бомбу".

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі погодився надіслати експертів на мирні об’єкти в Україні, які російська федерація брехливо описує як місця розробки “брудної бомби”.

Міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом 23 жовтня, під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з, нібито, можливим застосуванням Україною "брудної бомби".

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-