Ракети рф у Польщі можуть призвести до нової військової допомоги Україні - нідерландський депутат

Ракети рф у Польщі можуть призвести до нової військової допомоги Україні - нідерландський депутат

Укрінформ
Нідерландський депутат Сьорд Вімер Сьордсма від партії D66 відреагував на останні новини з Польщі щодо влучання російських ракет і припустив, що це може призвести до нових пакетів військової допомоги Україні з серйозною протиповітряною складовою.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у Твітері.

“Моє припущення: Це призведе до ст. 4 консультації за договором НАТО, а не ст. 5. І ці консультації призведуть до нових пакетів військової допомоги Україні з серйозною протиповітряною складовою”, - написав депутат.

Варто зазначити, що за статтею 5, у разі, якщо будь-яка з держав-членів Альянсу стає жертвою збройного нападу, усі інші без винятку члени Альянсу вважатимуть цей акт насильства збройним нападом на них усіх і вживуть усіх заходів, які вважатимуть за доцільне, щоб допомогти члену Альянсу, який зазнав нападу.

Стаття 4. Сторони консультуватимуться між собою щоразу, коли, на думку якоїсь із них, виникне загроза територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці будь-якої із сторін.

Читайте також: Зеленський про ракетний удар рф по Польщі: Треба поставити терориста на місце

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік українського кордону, внаслідок вибуху загинуло двоє людей.

Деякі польські ЗМІ повідомляли про падіння російських ракет на території РП.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Фото: Twitter/Jarosław Wolski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-