Падіння ракет рф у Польщі свідчить про ескалацію ситуації - Міноборони Чехії

Падіння ракет рф у Польщі свідчить про ескалацію ситуації - Міноборони Чехії

Укрінформ
Міністр оборони Чехії Яна Чернохова не має сумнівів, що на території Польщі впали ракети, і розцінює це як ескалацію ситуації.

Про це пише Denikn, передає Укрінформ.

«Ми вважаємо падіння ракет доведеним, тому що сьогодні також була зустріч із начальником Генштабу Польщі в межах V4 (Вишеградської четвірки – ред)... Зараз триває оцінка ситуації. У будь-якому разі, я вважаю це ескалацією ситуації, навіть якщо це була помилка. І навіть якщо це була провокація, якщо це було схвалено, ми всі сприймемо це як ескалацію конфлікту, навіть у зв’язку з тим, що сьогодні відбулося в Києві», – сказала міністр.

Читайте також: росії кажуть про мир, вона відповідає ракетами – Зеленський

За її словами, «зараз усі сторони намагаються швидко це розслідувати, зокрема з’ясувати, про який саме тип ракети йшлося».

Зазначається, що начальник Генерального штабу і директор військової розвідки Чехії поспілкувалися з колегами за кордоном і доповіли Черноховій.

Читайте також: У Варшаві розпочалося позачергове засідання уряду Польщі

Своєю чергою прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала написав у Твітері: «Сьогоднішні масовані ракетні удари російської армії по Україні чітко свідчать про те, що росія хоче тероризувати її народ і продовжувати нищити країну. Якщо Польща підтвердить, що ракети влучили і по її території, це буде чергова ескалація з боку росії. Ми твердо підтримуємо нашого союзника в ЄС і НАТО».

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства внаслідок вибуху у вівторок загинуло двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Читайте також: ЗМІ: У США підтверджують, що російські ракети залетіли у Польщу

Західні ЗМІ із посиланням на розвідувальні джерела повідомили, що вибух міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Фото: Ondřej Deml, ČTK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-