У МВС Польщі не виключають російських провокацій у День незалежності

У МВС Польщі не виключають російських провокацій у День незалежності

Укрінформ
У Польщі не виключають, що під час відзначення Дня Незалежності 11 листопада можуть відбутися провокації проти українців, організовані росією.

Про це у коментарі PAP сказав заступник глави МВС Польщі Мацей Вонсік, передає Укрінформ.

“Пам’ятаймо, що за нашим східним кордоном іде війна, тому може статися провокація. Коли йдеться про безпеку, то завжди слід враховувати найтемніші сценарії. На Сході є певні сили, які хочуть дестабілізувати Польщу та інші європейські країни”, - зазначив Вонсік.

Читайте також: Польське місто Цеханув передало Хмельницькому генератори, дрони і медикаменти

На запитання, чи можуть ці провокації бути спрямовані проти українських біженців, він зазначив, що метою путіна у контексті політики щодо Польщі є "намагання посварити поляків з українцями".

“Так було здавна. Наші відносини з Україною сьогодні дуже міцні, а допомога з боку Польщі величезна. Біженці знайшли притулок у Польщі: діти – школу, жінки – роботу. Схоже, що путін зробить усе, щоб змінити це”, - наголосив польський посадовець.

Читайте також: Зброя, створення трибуналу і взаємодія з НАТО: Єрмак зустрівся з представниками Польщі

За його словами, у МВС Польщі вважають, “що такі провокації можливі”.

“Закликаємо не брати в них участі, не піддаватися на провокації. Ми хочемо, щоб День незалежності був безпечним”,- наголосив Вонсік.

Читайте також: У Польщі розпочалися найбільші військові навчання Вишеградської групи

У День незалежності Польщі 11 листопада у Варшаві відбудеться Марш незалежності, який організовують ультраправі радикальні організації. У попередні роки під час маршу відбувалися антиукраїнські провокації на кшталт спалювання прапорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-