Зброя, створення трибуналу і взаємодія з НАТО: Єрмак зустрівся з представниками Польщі

Зброя, створення трибуналу і взаємодія з НАТО: Єрмак зустрівся з представниками Польщі

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із державним секретарем, керівником Бюро міжнародної політики Канцелярії президента Польщі Якубом Кумохом і міністром – членом Ради міністрів РП Міхалом Дворчиком подальшу безпекову допомогу Україні з боку Варшави.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Як зазначається, Єрмак поінформував співрозмовників про ситуацію на фронті та наслідки масованих ракетних ударів рф по цивільній та енергетичній інфраструктурі України. Співрозмовники також предметно обговорили подальше залучення безпекової допомоги з боку Польщі з метою посилення оборонних спроможностей України та ефективної відсічі агресору.

Керівник ОП відзначив готовність України і надалі робити внесок у глобальну продовольчу безпеку та важливість продовження дії «зернової ініціативи». Під час зустрічі розглянуто можливі шляхи збільшення експорту українського зерна через територію Польщі.

Крім того, відбувся обмін думками щодо актуальних питань взаємодії України з ЄС і НАТО. Керівник ОП подякував польській стороні за проактивну позицію в питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Він також висловив подяку за всебічну підтримку України з боку Польщі.

Читайте також: Україна отримала ще 1570 Starlink від Польщі

«Цінуємо, що Польща твердо стоїть пліч-о-пліч із нами в протидії збройній агресії рф», – зазначив Єрмак.

За інформацією ОП, співрозмовники скоординували підходи до просування важливих міжнародних ініціатив України в контексті протидії агресії рф, зокрема щодо створення механізму компенсації збитків, завданих унаслідок російського вторгнення, та спеціального міжнародного трибуналу за злочин агресії.

Читайте також: Міністр канцелярії Президента Польщі отримав високу українську нагороду

Єрмак обговорив з Кумохом і Дворчиком заходи двостороннього політичного діалогу найвищого рівня на найближчу перспективу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-