Польське місто Цеханув передало Хмельницькому генератори, дрони і медикаменти

Польське місто Цеханув передало Хмельницькому генератори, дрони і медикаменти

Фото
Укрінформ
Польське місто Цеханув передало українському місту-побратиму Хмельницькому гуманітарну допомогу, яка включає 23 електрогенератори, 4 дрони і 33 тактичні аптечки.

Участь у передачі гумдопомоги у польському місті взяли посол України в Польщі Василь Зварич і міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, передає кореспондент Укрінформу.

Мер Цеханува Кшиштоф Косінський зазначив, що Польща з перших днів війни підтримує Україну, і не лише словами, а й практично. Причому допомогу надають не лише великі міста, а й середні, як Цеханув.

Він зазначив, що Хмельницький був серед міст, які останнім часом зазнали атак загарбників на об’єкти критичної інфраструктури. Тож Цеханув передає українському місту-побратиму генератори, медичне обладнання та дрони для українських військових.

“Ми всі усвідомлюємо, що допомога Україні є нашим моральним обов’язком”, - наголосив Косінський, при цьому висловивши сподівання, що незабаром Україна буде поряд із Польщею серед країн-членів ЄС.

Він також повідомив, що місто видало книжку “Цеханув - Україні”, у якій ідеться про життя українських мігранток, які знайшли прихисток у місті, а також про надану містом допомогу Україні.

Своєю чергою посол України в Польщі Василь Зварич подякував меру за жест солідарності і підкреслив, що жителі Цеханува мають велике серце й активно допомагають Україні.

За словами дипломата, російська агресія показала, хто є справжнім другом, а хто - ворогом. Він висловив впевненість, що Україна переможе агресора, а польські друзі допоможуть їй у цьому.

“Ми маємо разом перемогти і притягнути путінський режим до кримінальної відповідальності. Добро переможе!” - підкреслив Зварич.

Своєю чергою міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що це вже 10-ий гуманітарний вантаж, який місто отримало від Цеханува. Він подякував за допомогу, наголосивши при цьому на важливості моральної, політичної, інформаційної та гуманітарної підтримки.

“Ракетними обстрілами Україну вже не залякати, ми стаємо лише сильнішими, маємо ще більше бажання чимшвидше здобути перемогу”,- наголосив Симчишин.

Він додав, що гуманітарна допомога, яку Хмельницький отримує від польських партнерів, дуже часто передається тим містам, які були визволені від загарбників. Натомість дрони допомагають ЗСУ долати ворога.

Від 24 лютого росія здійснює повномасштабну агресію проти України. Польща є головним хабом логістичної допомоги для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-