У Польщі розпочалися найбільші військові навчання Вишеградської групи

У Польщі розпочалися найбільші військові навчання Вишеградської групи

Укрінформ
На полігоні Нова Демба Підкарпатського воєводства (південний схід Польщі) в п’ятницю розпочалися найбільші цьогорічні військові навчання країн Вишеградської групи (V4, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) під назвою Puma-2022.

Сценарій навчань, які проходитимуть до 9 листопада, враховує також аспекти російської повномасштабної агресії проти України, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

У військових маневрах беруть участь майже 2 000 військовослужбовців і близько 300 одиниць військової техніки. Крім підрозділів з країн V4, в навчаннях беруть також участь підрозділи з Великої Британії і США.

Як повідомив речник 18-ї механізованої дивізії ЗС Польщі Пшемислав Ліпчинський, метою навчань є підвищення взаємосумісності союзницьких військ, а також перевірка здатності планувати, організовувати та проводити тактичні операції у взаємодії з союзниками.

Серед питань, які відпрацьовуватимуться на навчаннях, будуть, зокрема: здійснення маневреної оборони, подолання водної перешкоди на річці Сян, ліквідація наслідків хімічного зараження місцевості, перевірка процедур виклику артилерійського вогню (Call For Fire), медична евакуація (Medevac) та здійснення спільного вогневого ураження. Навчання проходитимуть вдень і вночі.

Ліпчинський зазначив, що цьогорічні навчання враховуватимуть досвід та уроки російської агресії проти України.

У навчаннях беруть участь здебільшого підрозділи бронетанкових та механізованих військ, а також артилеристи, сапери, хіміки та розвідники.

Читайте також: Норвезькі інструктори навчають 10 тисяч українських військових у Британії

Один з епізодів навчань передбачає проведення спільних стрільб бронетанковими підрозділами Польщі, Великої Британії та Чехії. Зокрема, спільний вогонь вестимуть польські танки Leopard, британські Challenger та чеські Т-72 за підтримки механізованих підрозділів, артилерії та авіації.

Паралельно з навчаннями Puma-2022 вестимуться також командно-штабні навчання System-22, Gepard-22 і San-22.

Фото: PAP/Darek Delmanowicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-